#yapayzeka ##adobe
Genel
4/17/2024
Adobe, Firefly Keşfedilmek İçin Bekliyor!

Adobe, Firefly Keşfedilmek İçin Bekliyor!

Yapay zeka teknolojisi henüz yakın bir tarihte hayatımıza girmesine rağmen oldukça hızlı ilerliyor hatta bugünlerde hızına yetişmek pek mümkün gibi durmuyor. Gün geçtikçe yapay zeka teknolojisinin ürettiği işler daha da gerçekçi olmaya başlıyor. Bu durumda bizleri oldukça heyecanlandırmakta! Yeni gelişmelerle birlikte yapay zekanın neler yapabileceğini sabırsızlıkla bekliyoruz.

Tasarım söz konusu olunca şüphesiz ki aklımıza gelen ilk programlardan birisi olan Adobe, Firefly adlı yeni AI (Yapay Zeka) programını bizlere tanıttı.

Gelin bu programda neler yapabileceğimizi hep birlikte inceleyelim!

AI ile resimler

Midjourney ve Dalle gibi yapay zeka çizim programları çıktığında çok heyecanlandığımız ve bir sürü çizim denemeleri yaptırdığımız günler aslında çok da uzak değil ve hatırlayın yapay zekanın bize sunduğu resimler karşısında yaşadığımız şok ve o ürpertici hisler de aslında daha çok yeni.

Adobe Firefly programını incelediğimizde yapay zekanın bizlere daha çok ve çeşitli yenilikler sunacağı ve buna kolayca adapte olacağımız çok belli.

Bazı kelimeler ve tanımlar yazarak yapay zekadan bize resimler, görseller sunmasına aşinaydık fakat Firefly ile boyutunu içerik türünü stilini rengini ve ışığını ayarlayabiliyoruz. Kısacası bize sunduğu görselin pek çok yönüyle oynayabiliyoruz!

adobe-firefly-002.webp

Diyelim ki elimizde bir fotoğraf var boyutunu beğenmiyoruz veya yanlarına bir şeyler eklemek istiyoruz Firefly yapay zeka teknolojisi fotoğrafın geri kalanını kendisi tamamlıyor ve sonuçlar hiç de fena durmuyor üstelik bununla da kalmıyor fotoğrafta değiştirmek istediğimiz bir desen olursa onu da değiştirebiliyor.

adobe-firefly-003.webp

Bazen aradığımız vektörel görseli bulmakta gerçekten zorlanıyoruz bu konuda da Firefly bize yardımcı oluyor. Kelimelerle ve tanımlarla bize aradığımızı vektörel görseli sunuyor fakat diyelim ki görselde bir nesneyi beğenmedik bu görseli seçerek farklı türevlerini ekleyebilir hatta o nesneyi komple değiştirebiliriz.

adobe-firefly-004.webp

Üstelik Adobe Firefly Yapay Zeka Teknolojisinin bize sunduğu şeyler sadece bunlarla da sınırlı kalmıyor. 3d Modelleme, Video Editleme gibi son derece yaratıcı ve anlaşılır seçenekler de sunuyor. Yapay zeka teknolojisini takip edenler ve onu daha yakından tanımak, hatta deneyimlemek isteyenler için oldukça uygun bir program gibi gözüküyor. Dahası ne kadar hızlı adapte olursak aslında hızla değişen ve dijitalleşen bu dünyaya ait olmuş oluyoruz.

Blog Kategorileri
- Dijital Pazarlama- Fotoğraf- Genel- Grafik Tasarım- Kurumsal Kimlik- Video- Web Sitesi- SEO SEM- Sosyal Medya- Mobil Uygulama Yazılım
Son Eklenenler
Sağlık Sektöründe Sosyal Medya
Dijital Medya Hizmetleri
Dijital Medya Ajansı Nedir?
Ankara Sosyal Medya Ajansları
Ankara SEO Uzmanı